Има реални шансове пробивът "Модър-Царевец" да бъде пуснат в експлоатация в обещания срок 15 юни. На обекта кипи мощна трудова офанзива, а машини и работници действат ритмично и в синхрон, видя репортер на Plovdiv24.bg.

Голямата разпределителна шахта за Южния обходен колектор, намираща се в центъра на кръстовището на улиците "Модър" и "Царевец", е завършена от строителите от консорциум "Екопроект Пловдив". Тръбите на колектора са монтирани по новото западно платно на "Царевец" почти до общежитието на МУ. Остават буквално 50 метра съоръжението да стигне до бул. "Пещерско шосе". След поставянето на тръбите ще се освободи кръстовището с ул. "Солунска". 

Със завършването на шахтата, на улица "Царевец" влизат работниците на "Драгиев и ко" и "София асфалт", които имат договори с община Пловдив за асфалтиране на участъка между ул. "Солунска" и пробива. Ремонтът на източното платно на "Царевец" трябва да започне след като е готово новото западно платно. 

Пускането на движението в района ще стане, след като се съгласува с КАТ временната схема. Регулирането първоначално ще е с пътни знаци, докато се постави светофарната уредба.