9-годишната Никол Иванова от детска вокална група "Чучулиги" към Народно читалище "Бъдеще за Ловеч" спечели второ място, медал и купа за изпълнение в раздел "Поп, рок и джаз" на първия международен фестивал "Игрите на Аполон" в Гърция, провел се от 25 до 29 май. Участие взеха деца и младежи от Малта, Кипър, Армения, Сърбия, Гърция и България. Професионално жури от тези държави награди и вокалните педагози, хореографи, художници и преподаватели.

На гала концерта, за който бе поканена за участие от директора на фестивала Роси Йорданова, председател на Музикална агенция "Артвойсес", Никол спечели още една награда – от представителя на България в журиращата комисия Аня Краваева, директор на Сдружение "Евтерпани".

Нашето момиче получи и право на безплатно участие (онлайн) в Международния дистантен вокално-инструментален конкурс "Нови гласове, песни и изкуства", който ще се проведе през юни, като може да се включи и в присъствения етап в Несебър.

Постижението на Никол в Гърция е част от поредицата успехи на децата от вокална група "Чучулиги" от международни и национални изяви. За принос в развитието на културния живот в Ловеч в навечерието на 24 май ръководителят на групата Тинка Симеонова бе удостоена с плакета на Община Ловеч "Св. св. Кирил и Методий".