Момиче намери портфейл с голяма сума пари, предаде го в полицията в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра ва Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 14-годишната Преслава Николова намерила портфейл с голяма сума пари, лични документи, дебитни кредитни карти и други ценности на тротоара на улица “Цар Симеон“ в Кюстендил.

Момичето решило, че много бързо трябва да реагира, защото собственикът сигурно е много разтревожен. За момент се колебала да извика ли полицаи на място, какво да  направи. Консултирала се с майка си и занесли дебелия портфейл в ОДМВР. Дежурните служители направили справка, много бързо,  пристигнала в полицията  и собственичката на ценностите – Десислава Петрова. 

След кратковременно изживените тревоги, че не открива портфейла с ценното за нея съдържание, Петрова била приятно изненадана. Загубените вещи са в ръцете й, а пред нея стояли двете прекрасни и скромни момичета – Преслава и майка й Яна . "Гледам, виждам ги и не вярвам, ама е истина – те дори не си дават сметка какво добро ми сториха, колко тревоги и неволи ми спестиха! Благодаря момичета! Бъдете здрави! Радвам се, че се запознах с вас, ще се радвам повече, ако контактът ни продължи. Вие сте ценност“.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор  Петров също изрази уважението си  към проявената честност и доброта от страна на Преслава, която е ученичка в ПМГ в Кюстендил,  и Яна, поздравява ги им желае да срещат добро и да продължат  да струват добро!