Както обикновено смолянското село Момчиловци ще е пълно с туристи и гости за предстоящите празници. Това каза за "Фокус“ кметът Сийка Суркова. "Резервациите се правят отдавна – има хора, които веднъж празнувайки Нова година в селото, си резервират и за следващата година. Все още има места за настаняване, но като цяло по-голямата част от хотелите и къщите за гости са заети, поясни тя.

Суркова посочи, ча са подредили красива коледна украса пред кметството и заедно с децата от училището и детската градина запалили светлините. "Тази година акцент са писмата до Дядо Коледа, които те ще пускат в специална кутия позиционирана точно до елхата. На 20 декември самият Дядо Коледа ще дойде и ще раздаде подаръци на всички деца в Момчиловци“, уточни кметът.

Празниците в родопското село продължават на 30 декември, когато ще бъде и благотворителния концерт на читалище "Светлина 1925“. Той е в помощ на момче от Момчиловци, което страда от множествена склероза. След това в навечерието на новата година ще бъде отбелязано настъпването на 2023 г. със заря, с почерпка и много настроение на площада в селото, където ще се съберат местните хора и туристите, избрали Момчиловци за празниците.

Суркова допълни, че при подходящи метеорологични условия и наличие на сняг, ски-центъра "Картола“, който се намира в непосредствена близост до селото, е готов да заработи и да посреща туристи. "Най-нетърпеливите вече караха ски там преди две седмици, когато имаше снежна покривка, но пък се надяваме на един добър сезон и на още по-добра нова 2023 г.“, каза още кметът на Момчиловци.

Нели ГЕРГЬОВСКА