Малко след 7 часа тази сутрин в дежурната част на ОДМВР- Шумен е приет сигнал от жител на село Друмево, който съобщил, че в центъра на населеното място има лек автомобил, който дълго време стои на едно място с работещ двигател. Вътре били момче и момиче - местни жители на 19 и 14 години, които не били контактни, съобщиха от ОДМВР - Шумен.

Мъжът,  и още двама от село Друмево успели да  отключат автомобила. В това време към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция и спешна помощ. Медиците установили, че 19-годишният е починал, а 14-годишната е в безсъзнание. Откарана е за преглед в МБАЛ- Шумен, където и към момента медици се борят за живота й. Причината за смъртта на 19-годишния ще стане ясна след  аутопсия.

Извършен е оглед, случаят е докладван на прокурор от РП- Шумен, под надзора на когото продължават процесуално –следствените действия.

Разпитани са свидетели. Назначени са експертизи. Основна версия, по която разследващите работят е задушаване, причинено от изгорели газове на автомобила, следствие на техническа неизправност на превозното средство. Образувано е досъдебно производство.