На много опасна сцена се е натъкнал читател на Plovdiv24.bg. Той ни изпрати снимки, на които се вижда как младеж буквално лежи на ръба на скалите на Дановия хълм.

“Ами, ако падне и си счупи главата, кой ще е отговорен?, пита пловдивчанинът.

Plovdiv24.bg следи темата за състоянието на тепето, което е близо до Главната улица. За съжаление то е жертва на лесния достъп на хората и най-вече на младото поколение, заради драсканиците със спрейове и “рисуването" на грозни графити.

Съвременните пловдивчани са длъжници на тепетата на Пловдив и тяхното опазване. Оборката на боклуците един път годишно не е достатъчна грижа за поддържането им в приличен вид. От всичките тепета Дановият хълм е в най-лошо състояние.

Бунарджика и Трихълмието са в прилично състояние заради широките алеи и Стария град. В момента на Небет тепе се реализира проект по облагородяване на мястото. На Младежкия хълм определено има какво да се желание как да стане по-привлекателен при посещение.

Що се отнася до Данов хълм обаче - липсват камери, има нужда от нови перила, на някои места, които да обезопасяват при евентуално падане, а благодарение на драсканиците прилича на свърталище на клошари. Липсва най-важното - цялостна политика и образователна култура, която да бъде възпитавана и у млади, и у стари, защото това, което гостите на Пловдив виждат е грозно