7-класник от ОбУ "Пенчо Славейков" в Пловдив се подхлъзнал на училищните стълби и наранил крака си. Момчето и баща му отказали линейка и отишли сами в болницата. Там е направена рентгенова снимка, която показала счупване, а заради разместената кост се наложила операция. Сега родителите на пострадалото момче имат претенции към родителите на друго момче, което бутнало сина им по стълбите, и към училището, предаде репортер на "Фокус".

В петък, 17 февруари, в училище "Пенчо Славейков" се провеждали няколко инициативи по повод годишнината от обесването на Васил Левски. Около обяд учителят по физическо възпитание Стефан Дъвков, който е класен ръководител на 7-а клас, уведомил директорката Екатерина Делинова, че няколко момчета, докато слизат по стълбите от 4 към 3 етаж, се смеят и закачат, едното бута другото и то пада. Събореният ученик е отведен в медицинския кабинет на долния етаж. Там медицинската сестра Цвети Михайлова му извършва преглед и му слага обезболяващо. Пита го дали иска да извика бърза помощ, но той отказва.

Извикани са родителите на пострадалия Алекс и идва бащата, който също отказва да се извика линейка с думите "Няма нужда, ние ще си го караме". Бащата заедно с класния свалят Алекс на ръце "на столче" до колата на родителя и отиват в болницата. Ренгеновата снимка е показала счупване и лекарите заявили, че трябва да се направи операции. Сложили му пластина и два пирона, които струват 700 лева, а заедно с престоя на майката в болницата сумата набъбнала на 1100 лв.

По думите на класния ръководител и на медицинската сестра не е имало никакви индикации за счупен крак и първоначалните предположения са били за навехване или изкълчване. Директорката на училището е написала два доклада до РУО - единият в деня на инцидента и втори, подробен - в понеделник. 

След като бъде изписано от болницата, момчето ще трябва да остане с гипс в дома си два месеца. През това време от училището ще му бъдат осигурени всички възможности за дистанционна форма на обучение, включително таблет, ако няма такъв. Алекс е много добър ученик и е обгрижван в дома си, коментира директорката Делинова.

Замесените в случката момчета са приятели. Родителите на другия ученик са били при пострадалия и в събота, и в неделя. Майката на пострадалия седмокласник е при него, въпреки че не му е биологичен родител. Заявила е, че докато той е с гипс вкъщи, тя няма да ходи на работа и ще се грижи за него.