Молдовец, употребил наркотици, е задържан в Бургас след дрифтиране в автокъща, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Случаят е от 21 ноември т.г. около 15.30 ч. 

В Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение за водач на л.а. "Ауди Allroad", с бургаска регистрация, който влязъл с автомобила си в автокъща, разположена в бургаския квартал "Пети километър" и започнал да "дрифтира", управлявайки агресивно моторното превозно средство в ограничената площ. 

Двамата работещи в автокъщата мъже (на 32 и 45 години) се опитали да спрат водача, като му направили забележка за начина на управление на автомобила на територията на автокъщата, но мъжът започнал да ги псува и заплашва на руски език, държейки се неадекватно.

След второто му влизане на територията на автокъщата, с цел недопускане инцидент, двамата бургазлии свалили водача от автомобила и алармирали полицейските служители.

Установено е, водач на "Ауди"-то е 37-годишен молдовски гражданин, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици (втората проба дала положителен резултат за употреба на канабис, кокаин, амфетамин и метамфетамин).  Молдовецът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.