Мокри и обработени срещу заледявания са пътищата във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. През нощта в града преваля слаб сняг, който не успя да създаде проблеми, тъй като се топи бързо. Въпреки това шофьорите трябва да са внимателни и да карат със съобразена с пътните условия скорост. Движението в началото на работния ден е интензивно – по-натоварено в центъра на града, в района на двете кръгови кръстовища по улица "Магистрална“, както и на входовете и изходите на Велико Търново.

От Общината припомнят, че дължината на пътната мрежа, която се поддържа основно през зимния сезон е 197,250 км, а останалите 11,800 км само при необходимост по искане на кметовете и кметските наместници. Фирмата, с която местната администрация има сключен договор, разполага с нужната техника, с бази за зимно поддържане, инертни материали и необходимия персонал. При необходимост служителите имат готовност да започнат поддръжката от 5:00 часа сутринта.

От Агенция "Пътна инфраструктура“ уверяват, че всички пътища на територията на Великотърновска област са почистени, обработени срещу заледявания и проходими при зимни условия. В региона няма въведени нови ограничения, видимостта също е нормална. Органите на реда съветват водачите да са внимателни.

Луиза ТРАНЧЕВА