В Световния ден на рециклирането се случи и първото модно ревю с рециклируеми материали, което се проведе през изминалата седмица в Трявна. И по-точно в ОУ "Проф. Пенчо Н Райков" гр. Трявна.

Инициативата е на Клуб "Фолклорна магия" към училището под ръководството на Марианна Иванова и е част от Програмата на младежта на Община Трявна.

Учениците дефилира с облекла, направени изцяло от отпадъчни материали и представиха изключително впечатляваща креативност в изработването на дрехите.

Заедно с помощта на преподаватели и родители, децата бяха използвали материали като хартия, пластмаса, метални кенчета, найлонови торбички и др.

Оригиналните еко костюми бяха показани пред учителския колектив и възпитаници на ОУ "Проф. Пенчо Н. Райков" - гр. Трявна, както и пред гостите на събитието - заместник-кмета на Община Трявна Инж. Жасмина Лазарова, Росен Ралев и Розалия Момчева от общинска администрация.

За своята креативност и усилия, насочени към разделното събиране на отпадъци и тяхното устойчиво последващо използване, учениците получиха грамоти и подаръци от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Трявна.

В знак на благодарност, децата подариха на ръководните лица макет на възрожденска къща, изцяло направен от рециклируеми материали.