С модерен STEM център ще се сдобие Средно училище "Вела Благоева“ във Велико Търново. От школото уточняват, че вече са измислили име на кабинета - "Училищно математическо крило“, предаде кореспондент на "Фокус“. Центърът ще струва 360 596 лева, като парите са осигурени чрез Плана за възстановяване и устойчивост.

Предвижда се създаване на училищна STEM среда тип "Учебна работилница“, която ще е съставена от четири високотехнологични свързани класни стаи. Те ще са центрове за обучение по математика, компютърно моделиране и информационни технологии, технологии и предприемачество, човекът и природата и география.

В STEM центъра ще бъде изградено телевизионно студио, в което училищната телевизия ще реализира дейността си, както и център за подготовка и работа в екип на педагогическите специалисти.

"Фокус“ припомня, че в СУ "Вела Благоева“ тече и още един ремонт – на покрива, който пострада сериозно от лятната буря, която порази Велико Търново и региона преди около месец. Дейностите по подмяна на панелите стартираха преди две седмици и ще приключат до края на лятото, като училището ще е готово да посрещне учениците в безопасна среда за следващата година.