Модели на военна техника от различни епохи представят в изложба във Велико Търново, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Градът ще е домакин на Манта Модел Експо 2022 – изложба на стендови модели, която ще се проведе на 24 и 25 септември. Нейни организатори са Манта Модел Клуб и Клуб на програмистите във Велико Търново.

"Приятните емоции от предходните издания на Манта Модел Експо ни дадоха увереност и сили да продължим традицията и през тази година. Експо 2022 ще има за основна цел популяризиране на стендовия моделизъм, като и този път ще запазим почти изцяло формата от предходните години – изложба на модели, разделени на категории според историческият период. Всички регистрирани участници ще получат сертификат за своето участие, а организаторите ще наградят с грамота и медала на Манта Модел Експо избрани от тях модели“, споделят инициаторите.

Регистрацията може да се случи онлай или на място. Допълнителна информация можете да намерите на следния интернет адрес: http://expo.mantamodels.eu/.

Официалното откриване на събитието ще е в 9:00 часа на 24-и. То ще се проведе в Hackerspase Велико Търново /бул. "България“ 24/.