Мобилният ваксинационен екип днес е в Каварна, в останалите дни до края на месеца ще бъде в Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Жителите на морския град могат да се възползват в последния делови ден от седмицата и да си поставят ваксина срещу COVID-19 като посетят кемпера. От 14:00 до 18:00 ч. днес той ще бъде по ул. "Г. С. Раковски" 13 на паркинга до сградата на Домашен социален патронаж.

През следващата седмица мобилният ваксинационен екип ще бъде само в Добрич. От 8:00 до 12:00 ч. ще приема граждани за ваксинация на 20 и 22 декември. От 14:00 до 18:00 ч. - на 19, 21 и 30 декември. Мобилният пункт разполага с лекарски екип, който предоставя достоверна информация относно развитието на Ковид пандемията, методите за предпазване, последствията от прекарано заболяване, кога можем да се ваксинираме след преболедуване и други въпроси. Така всеки сам може да направи своя информиран избор - да се ваксинира или не.  Кемперът ще бъде по ул. "Отец Паисий" 19, до административната сграда на БЧК.

Мобилният ваксинационен пункт за област Добрич ще отговаря на телефон 0885/600 202 . Желаещите да се имунизират  освен на място, ще имат и възможност да получат информация за наличните ваксини, да планират час, както и ваксина. Линията се поддържа от лекарския екип на кемпера - д-р Мирослав Кашев и м.с Илияна Кашева.

Жулиета НИКОЛОВА