В изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР, въведената от ръководството на ОД на МВР в Смолян организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта, продължава да е в действие, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян.

Сформираните мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие, с участието на служители от отделите "Криминална полиция", "Икономическа полиция" и "Охранителна полиция", както и отделно с началниците на петте районни управления, по график реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, на които да бъдат поставени належащи проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.

При посещенията, съвместно с полицейските екипи, са и представители на РДПБЗН-Смолян. Те дават актуални препоръки на жителите на населените места, свързани с пожарната безопасност. Акцент на беседването през месец юни ще бъде върху съветите как да се предпазим от горските пожари.

График за срещи през юни:

12 юни 2024 г.

община Борино

с. Кожари – 11:00 часа

с. Буйново – 11:45 часа

с. Ягодина – 13:30 часа

19 юни 2024 г.

община Смолян

с. Петково – 10:00 часа

с. Славейно – 11:00 часа

с. Виево – 12:00 часа

26 юни 2024 г.

община Доспат

с. Любча – 11:00 часа

с. Късак – 13:00 часа

с. Змеица – 14:00 часа