Мобилни екипи от ОДМВР- Шумен проведоха срещи с жителите и кметовете на селата Габрица и Черноглавци. Пред екипите, в които са включени полицейски инспектори от криминална, икономическа, охранителна полиция и представител на РДПБЗН- Шумен  жителите на двете села споделиха своите проблеми. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

В село Габрица споделиха за  наличие на много бездомни кучета в населеното място. Жители на селото се оплакаха от липса на обществен транспорт от Габрица до близките населени места и градове.

В Черноглавци  настояват за  повече проверки на водачи на моторни превозни средства през тъмната част на денонощието. Жители в селото споделят, че в късните часове преминават водачи с висока скорост през населеното място. Споделиха че липсват пътни знаци, които обозначават път с предимство. Оплакаха се от липса на обществен транспорт и неработещо улично осветление.  Подадоха сигнал за неработещ светофар,  на кръстовище, образувано от улиците "Стара планина“ и "Борис III", който при силен вятър може да падне върху преминаващите автомобили. По приетите сигнали ще се извършат проверки. Ако решенията по тях не са от компетентността на полицията ще се предприемат действия и ще се търси решение от други институции.

На срещите присъства и ст. инсп. Шакир Юсуф от РДПБЗН- Шумен. Той припомни на жителите на селата, че през есенно- зимния сезон се повишава рискът от пожари, като най-честите причини са неправилно ползвани или технически неизправни отоплителни и нагревателни уреди, както и неизправни и непочистени комини. Дадени им бяха съвети да почистят саждите от комините, да прегледат контактите и да ползват изправни отоплителни уреди.