Мобилни екипи на ОДМВР – Смолян ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта през септември. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, обслужващи съответния район. Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

На 8 септември ще се проведат срещи с жителите на село Левочево от 11:0 часа и на село Хасовица от 11:45 часа. На 14 септември от 10:30 полицаите ще се срещнат с хората от село Букова поляна, а от 11:45 часа от село Буково. На 20 септември органите на реда ще проведат срещи с населението на село Забърдо от 11:00 часа и на Проглед от 13:00 часа.