Мобилни екипи на ОДМВР- Шумен ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта, съобщиха от полицията в Шумен. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция. Тяхната задача е да установят има ли и какви са нерешените проблеми в селата. По приетите сигнали, които не от компетентността на полицията се  предприемат действия за уведомяване и търсене на решение на проблеми от институциите, от които зависи.

На 13 октомври  ще бъдат на територията, обслужвана от РУ- Велики Преслав, за да се срещнат с жителите, кметовете и кметски наместници на селата Бяла река и Тушовица. Първата среща започва в 10:00 часа, а в село Тушовица в 11:00 часа.

На 20 октомври  екипите ще посетят селата Войвода и Избул. Началният час на срещата в село Войвода, в сградата на кметството е в 10:00, а в Избул – в 11:00 часа.

Мобилните екипи ще проведат среща с местната власт и жителите на селата Цани Гинчево и Ружица на 27 октомври. По график ще бъдат в село Цани Гинчево на 27 октомври в 10:00 часа в кметството, а час по-късно ще посетят  село Ружица.