Полицейски служители от РУ- Нови пазар са иззели от частен дом, обитаван от 56-годишен местен жител, 66 предмета с вид на антични. Това съобщават от ОДМВР-Шумен. Проверката била извършена в хода на операция за противодействие на престъпността. В частен дом в Нови пазар криминалисти от полицейското управление в града след получен оперативен сигнал намерили общо 66 антични предмета. Иззети са 320 къса цигари без акцизен бандерол и около 150 л. алкохол също без бандерол. Иззетият алкохол е предаден на служители на Агенция "Митници“. Образувано е досъдебно производство.

В дома на 64-годишен мъж от Нови пазар вчера следобед полицейски служители намерили и иззели монета с вид на антична и два металдетектора. За извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство.

Монети с вид на културно-исторически ценности са иззети вчера сутринта от частен дом в село Тодор Икономово. Проверката е извършена след получен сигнал, че 61-годишен мъж държи археологически обекти. Иззети са, предстои да бъде назначена експертиза. Образувано е досъдебно производство.