Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян отново се включва в националната инициатива Маратон на четенето, която тази година се провежда за 19-ти път, предаде репортер на "Фокус“.

В дните от 2 до 25 април в различни отдели на библиотеката и извън нея ще се организират дейности и събития, насочени към популяризиране на четенето сред деца и ученици. От библиотеката приканват всеки, за когото четенето е любим начин за отмора, учене, забава да се включи в някоя от предложените инициативи.

В Детския отдел на библиотеката на 2-ри и 3-ти април ще има "Пътуващо сандъче" - четене на български и чуждестранни автори в детски градини.

От 8-ми до 10-ти април - Маратон на четенето с творчеството на Йордан Радичков.

На 23 април Международният ден на книгата ще бъде отбелязан с инициативата "Днес, аз съм библиотекар!".

На 25 април ще има среща с детския писател Иван Кръстник

В периода от 2-ри до 25-ти април ще бъде експонирана и изложба на луксозни издания от фонда на отдела.

В Отдел "Краезнание" на библиотеката в Смолян от 8.ми до 12-ти април, Маратонът на четенето ще е с творчеството на Николай Хайтов

В Отдел "Заемна за възрастни" от 15-ти до 22-ри април - Маратон на четенето с творчеството на Иван Вазов и Алеко Константинов.

В същият отдел от 2-ри до 25-ти април ще има изложба по повод 460 г. от рождението на Уилям Шекспир.

В Отдел "Читалня за възрастни" на 18-и април ще се проведе среща с Мира Добрева и представяне на романа "Светулки зад решетките".

Във филиал “Стар център" от 15-ти до 19-ти април - Маратон на четенето с любими български автори в детски градини и училища.

Заявки за групово включване в инициативите се приемат във всеки посочен отдел и на тел: 0301/62524