Общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев сподели много добра новина за учениците и студентите в София, предава "Фокус".

Ето какво написа в социалната мрежа: 

Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68 000 ученици и студенти. Вече втори месец те плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от началото на годината, защото 3 месеца властовите амбиции на новите управляващи в София блокираха работата и нямаше кой да реагира на отпадането на държавните компенсации за тези групи.

Аз лично поех ангажимент да реша този проблем, който струва над 3 млн. лева на родителите на младежите.

Вчера транспортната комисия одобри предложението на групата на ГЕРБ-СДС, с което стимулираме младите хора да ползват градския транспорт. Намалението на месечните карти е от 20 лв. на 15 лв. за ученици и студенти, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв. Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват. Като преподавател в Софийския университет, който ежедневно работи с млади хора, съм благодарен на колегите ми от всички политически групи, които ни подкрепиха.

Въпреки забавянето, заради неработещия съвет, съветниците от ГЕРБ-СДС опитваме да наваксаме с работата, в която достъпният градски транспорт е основен приоритет.

В сряда предстои да приключи гласуването в останалите комисии към СОС, а следващият четвъртък ще гласуваме предложението ни в общински съвет. Промяна ще влезе в сила от 1 май.

Така работим за гражданите.