Много деца от Добрич се включиха в конкурса за изработване на коледна картичка, обявиха победителите, предаде репортер на Агенция "Фокус". Над 400 са участниците. Получените картички са оценявани от общинска комисия, която определи победителите. Те ще бъдат наградени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 12 декември от 10:00 часа в Голямата заседателна зала на Общината. 

Първа награда се присъжда на Рая Иванова – 3 клас в СУ "Димитър Талев“, Втора награда – на Тодор Тодоров – 4 д клас в СУ "П. Р. Славейков“, и Трета награда – на Димитър Торлев – 3 а клас в СУ "Св.св. Кирил и Методий“. Колективна награда ще получат Комплексът за социални услуги за пълнолетни лица и деца с увреждания "Палитра“ и учениците от 3 в клас на СУ ‚Д. Талев“.

Освен на класираните на първо, второ и трето място, ще бъдат връчени и 20 поощрителни награди. Имената на децата са публикувани на сайта на общината в рубриката "Новини" и на Фейсбук страницата. 

Картичките на децата както всяка година ще бъдат изпращани до партньорски градове, чуждестранен дипломатически корпус в България, фирми и организации в Добрич, страната и чужбина.

Жулиета НИКОЛОВА