Участниците в клуб "Роден край“ към Обединен детски комплекс – Кюстендил, чиито ръководител е Теменужка Станчева, отново се представиха отлично на Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов“ – Разград, съобщиха за "Фокус“ от ОДК. В категорията "Вестник на хартиен носител“, възрастова група 2 -4 клас те спечелиха първо място за издавания от тях вестник "Нова ваканция“.

В 11-то издание на Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов“ организиран от Община Разград и Център за ученическо техническо и научно творчество – и със съдействието на РУО – Разград, са участвали млади журналисти от 21 области в страната, от 68 образователни институции. Надпреварата е в две категории – радиожурналистика и публицистика.  Под ръководство на своите ментори, творческите екипи са представили най-много публицистични материали в жанрово многообразие – интервю, есе, статия, репортаж, коментар, очерк, пътепис. Освен тях в раздел "Публицистика“ участват и ученически вестници -  електронни и на хартиен носител.

Творбите на учениците са оценени от жури от публицисти и журналисти. Според регламента наградите са индивидуални и колективни – от първо до трето място, включително и поощрения. 

Венцеслав ИЛЧЕВ