Нов колективен трудов договор на общинско ниво бе подписан между кмета на Велико Търново Даниел Панов и представители на синдикалните организации в сферата на образованието. От Общината уточняват за "Фокус", че документът надгражда националното отраслово споразумение, а целта е Велико Търново да продължава бъде община, която все така да дава пример за адекватна социална политика на местно ниво за работещите както в училищата, така и в детските градини.

Социалните придобивки – допълнително материално стимулиране, допълнителен платен годишен отпуск и др., правят учителската професия още по-атрактивна. През последните няколко години все повече млади педагози започват работа в образователните институции в старопрестолния град.

"Благодаря на учителите за добрия диалог и партньорството, което сме изградили през годините. Образованието е водещ приоритет в местните политики и така ще бъде и занапред – чрез инвестиции както в материалната база, така и в областта на човешките ресурси", коментира кметът Даниел Панов.