Книгата "Разкажи за твоята България“ представят за пръв път във Велико Търново, предаде репортер на "Фокус“. Премиерата ще е в Регионалната народна библиотека "П. Р. Славейков“ и ще се случи в сряда.

От културната институция уточняват, че книгата събира над 70 разказа на млади таланти от цялата страна, участвали в изданията на журналистическия конкурс-обучение "Работилница за репортери“. Състезанието се организира ежегодни от 2016-а насам. Сборникът съдържа есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния. Сред авторите е и Маринела Люцканова, ученичка от ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново.

"Съдържанието, което ще прочетете в "Разкажи за твоята България“, ще ви даде възможност да видите нашата България през очите на младите, търсещите, копнеещите, тези, които ще я пресъздават и изграждат през следващите години. Със сигурност ще я видите различна, специална и забележителна. Ще усетите цялата палитра от чувства, водили перата им. И съм сигурна, че и вие ще се влюбите в тях. Когато се потопите в таланта на нашите автори, няма как да не се изпълните с надежда и вяра, че в нашата България растат много умни, търсещи, ангажирани, талантливи млади хора, с гражданска позиция, с широк светоглед и с България в сърцето“, споделя Десислава Василева, създател и вдъхновител на проекта "Работилница за репортери“.

Официалното представяне ще е на 19 октомври /сряда/ от 17:30 часа. Входът ще е свободен, а всеки, който иска да притежава сборника, ще може да го купи на преференциална цена.