За поредна година изложбената зала на Дружеството на бургаските художници отваря врати за годишната изложба на младите творци от Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров".

В нея свои творби ще подредят деца, които се обучават в специалностите "Сценичен костюм" и "Рекламна графика", съобщиха от учебното заведение.

Повече от 60 творби на художниците от 8 до 12 клас ще зарадват ценителите на изобразителното изкуство в град Бургас. Селектираните произведения са създадени през настоящата учебната година под ръководството на елитни преподаватели. Картините показват цялостния процес на обучение в художествените специалности в училището по изкуства. Експозицията включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Изложбата е разнообразна като тематика и пластични постижения, представя креативни идеи и експерименти в различни техники, както и симбиоза между изящните изкуства и компютърните технологии.

Годишната изложба на младите художници от Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" в Бургас ще бъде открита на 20 април в 17 часа , в Залата на Дружество на художниците - Бургас,ул.Александровска 22 и може да бъде видяна до 27 този месец.