Община Стара Загора, с подкрепата на Държавно горско стопанство - Стара Загора, ще се погрижи за увеличаване на зеленината в парк "Борова гора“, съобщиха от общината. Инициативата, която има мисията Стара Загора да бъде най-зеления град в България, ще се проведе на 18 февруари – събота, от 13.30 часа. Всички желаещи да се включат ще бъдат насочвани към точната локация от служители на Общинска администрация. Автомобилите ще може да се паркират по посока на движението (към ул. "Бончо Бонев“) по ул. "Берое“ – западно от стадион "Берое“.

С доброволната помощ на старозагорци, ще бъдат залесени около 6 дка, а дървесният фонд ще бъде допълнен с около 2 хиляди дървета от вида "Черен бор“. Почвата вече е обработена механизирано и е подготвена за еко инициативата.

Специалистите напомнят, че е важно младите дръвчета да бъдат правилно засадени. Подробности за технологията ще бъдат давани на място.

Община Стара Загора кани жителите и гостите на града да се включат в "Зелената инициатива“ и подкрепят и тази година идеята на кмета Живко Тодоров.