Младежкият център в Добрич обяви Национален конкурс за дигитална рисунка "Моята България". Младите художници участват в дигитална живопис или графика, предаде репортер на "Фокус". Изданието на конкурса е 18-то по ред и е доказателство за интереса на младите творци от страната към дигиталното рисуване.

Творци от цялата страна на възраст от 10 до 29 години имат възможност да демонстрират своите умения в сферата на дигиталното изкуство. Творбите, с които може да се участва в конкурса, трябва да са създадени със свободна ръка с електронните инструменти за рисуване на подходящи  графични  редактори на компютъра например : Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Photoshop,  Macromedia Free Hand, Wizard brush и др.

Всяка рисунка, участваща в конкурса трябва да е представена на  хартиен носител –  формат  А3, без рамка и паспарту. Рисунките трябва да бъдат изпратени с пощенско клеймо най-късно на 25 април 2023 г., на адрес: Младежки  център, за конкурса “Моята България",  пл. "Стария орех" №1, ПК 15, 9300 гр. Добрич.

Повече информация може да се намери на сайта: www.ycd.bg  и на Фейсбук страницата на Центъра.   

Жулиета НИКОЛОВА