Общинският младежки дом в Шумен организира среща-дискусия под надслов: "Булинг – лицето на агресията днес!". Събитието е продължение на поредицата "На фокус – младите", включваща прояви по горещи теми, пряко свързани с рискови ситуации и проблеми от ежедневието на младите хора. То ще се проведе на 22 февруари 2024 година от 13:30 часа в навечерието на 24 февруари – Световен ден за борба срещу тормоза в училище.

Булингът или тормоза в училище с неговите различни форми на проявление, опустошителните последици и вреди върху физическото и психично здраве и развитие на децата и младежите, подходите и възможностите за справяне с този сериозен проблем са част от темите на срещата, които ще дискутират специалисти – психолози съвместно с педагози и ученици от II ОУ “Д-р Петър Берон“, СУ "В. Левски“ и  СУ "П. Волов“.

В хода на подготовка на проявата, Младежкият дом в Шумен организира сред ученици  от 5 до 9 клас от  II ОУ “Д-р Петър Берон“, СУ "В. Левски“, СУ "П. Волов“,  ПМГ "Нанчо Попович“ и ПГСАГ – Шумен, анонимна анкета, включваща въпроси, свързани с темата.

На срещата ще бъдат отчетени резултатите от анкетата и ще бъде представена специално подготвена презентация за причините, формите на проявление и последиците от тормоза в училище.