На Лазаровден в събота Младежки център - Габрово кани на едно красиво събитие под надслов "Фестивал на цветята", което ще се проведе в парк "Маркотея", съобщават от общината. Идеята е на младежи от ученическите съвети на средните училища и гимназии в гр. Габрово и се осъществява с подкрепата на Младежкия център, Община Габрово и ОП "Благоустрояване".

Какво да очаквате в програмата за деня:

09:30 - 17:00 ч. Изложение и базар на цветя, на който ще видите красивите растения на Оранжерия "Гинко", с. Драгановци, Озеленителен център "Гарденфлора", с. Драгановци и Градински център Памукчиеви, с. Драгановци

10:00 - 12:00 ч. Сесия на тема "Горски бани сред природата“ с Лора Николова – природен педагог/ Небесно синьо.

За участие в сесията ще бъде неоходима регистрация.

12:30 - 14:30 ч. Работилница с ароматни билки с Лора Николова – природен педагог/ Небесно синьо.

За участие в работилницата ще бъде неоходима регистрация.

15:00 - 17:00 ч. Работилница за домашна козметика с Лора Николова – природен педагог Небесно синьо. Работилницата ще се проведе в хотел "МАК".

За участие ще бъде неоходима регистрация.

Лора Николова (небесно синьо) е природен педагог и съветник по билкарство и лечебни растения. Последните години от живота си тя посвещава на изучаването на лечебни растения, както и на експериментирането и приготвянето на естествени билкови препарати с тях. Тя предава събраното знание под формата на семинари и онлайн курсове, така че все повече хора да намират подкрепа и упование в природните блага и да получават съвети за превенция и самопомощ.