"Щастливи сме, че имаме споделена Коледа!", съобщават от екипа на Младежки център - Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Поводът е третото издание на инициативата "Коледно вълшебство сътвори", която тази година благотворително събра 3 373,71 лв., които ще постъпят по сметката на Емо Георгиев, млад човек от Добрич, който след тежък пътен инцидент се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина.

През последните месеци добруджанци организираха поредица от инициативи в помощ на Емо и "Коледно вълшебство сътвори" допълва картината на добротворство. Мнозина изработиха ръчно, с много любов и вдъхновение, красиви подаръци и сувенири за коледните новогодишни празници, а други - почитатели на приложното изкуство и жеста на добра воля, ги отнесоха у дома, опаковаха в празнични пакети за най-обичните хора и оставиха средства колкото им е на сърце, за да покажат, че състрадателност има и се случват хубави неща.

"Благодарим ви добротворци! Нека ДОБРОТО продължава да бъде важна мисия в нашия живот!", това е благопожеланието на екипа на Младежки център - Добрич за коледните и новогодишни празници.

Жулиета НИКОЛОВА