Безплатни профилактични прегледи се провеждат днес в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус".  Организатор е новоучредената Младежка секция към БЛС в съдействие с Регионалната лекарска колегия и болнични заведения, а следващите дати за безплатни прегледи са 22 и 29 април. Днес от 15.00 до 18.00 ч. в кабинет 9 на Здравен център "Гален" ще бъдат извършвани безплатни прегледи на простатната жлеза от специалист-уролога д-р Йордан Трифонов.

На 22 април от 10.00 до 14.00 април паралелно ще се провеждат прегледи за скрининг за рак на шийката на матката и ехограф на млечни жлези в Медицински център Трета поликлиника. Прегледите за рак на шийката на матката ще се извършват от д-р Симона Велева и д-р Христина Сурчева, които са специалисти акушер-гинеколози, а ехографията на млечни жлези ще се извършва от д-р Азизе Сароглу.

На 29 април от 9.00 до 12.00 часа ще се проведе скрининг за значими очни заболявания за лица над 60-годишна възраст. Те ще се извършват в Очна клиника "Трошев" от д-р Денислав Трошев, който е специалист офталмолог.

Записването на часове се извършва предварително на телефон 0899 906 654. 

Рени АТАНАСОВА