Младежите на Бургас имат възможност да бъдат въведени в света на качественото кино чрез две интересни кинолекции - "Лудетини“ и "Песента на скорпионите“. Подбраните европейски филми ще бъдат съпътствани от полезна информация.Инициативата ще се проведе днес. На място ще бъде подредена и фотографска изложба. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по фонд "Култура".

Вижте програмата:

14:00-16:00 Прожекция на филма "Лудетини“;

16:30-18:30 Прожекция на филма "Песента на скорпионите“;

19:00-20:00 Тематична кинолекция с лектор Слави Георгиев.

Подробна информация за фотоизложбата и филма можете да откриете в дискусии във Фейсбук събитието: https://fb.me/e/2a6pQYOqw

"Лудетини“ на ПаолоВирдзи (2016) разказва историята на едно непредвидимо приятелство между две жени. Те бягат от психиатрията, за да потърсят любов и щастие в света на нормалните хора.

Едната е Беатриче - богата, знатна дама, която вярва, че поддържа интимни отношения със световните лидери. Донатела пък е татуиран интроверт, крехка млада жена, която живее заключена в личната си мистерия. И двете са пациентки на модерната психиатрична клиника Вила Бионди.

"Песента на скорпионите“ на Ануп Сингх (2017) е филм за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Нуран - безгрижна и независима жена, усвоява древното изкуство за изцеление от своята баба, която е уважавана "скорпионска“ певица. Когато Аадам, търговец на камили в пустинята на Раджастан, чува Нуран да пее, той веднага се

влюбва. Но още преди да успеят да се опознаят по-добре, тя е съкрушена от едно предателство. То я тласка към опасно пътуване, с което да отмъсти и да открие своята песен.