Младежи от Велико Търново върнаха намерен портфейл с пари, банкови карти и лични документи. Благородната постъпка стана известна благодарение на собственичката на портмонето, която изпрати писмо до училището, в което учи едното момче, предаде кореспондент на "Фокус“. То е получено в ПГТ "Д-р Васил Берон“ потвърди инж. Славка Проданова, преподавател в гимназията.

Достойната проява е на Ростислав Недев – десетокласник от ПГТ "Д-р Васил Берон“ и Алек Искренов от СПТИ "Д-р Петър Аладжов“. Двамата намират портфейла, докато се разхождат. Проверяват какво има в него, носят го в местната полиция и два часа по-късно той вече е при Аделина Руска.

Ето какво написа дамата:

"Уважаема Госпожо Директор,

Пиша Ви във връзка с един от Вашите ученици – Ростислав Недев.

На 2 ноември 2022 година изгубих портмонето си, в което имах пари в брой, банкови карти и всички лични документи. Бях много разстроена, защото предполагам разбирате, до колко неприятности води такава загуба. Но неприятностите ми приключиха след около два часа от случката, тъй като ми се обадиха от полицията с информацията, че портмонето ми в ненарушен вид е предадено от две деца. На следващия ден, когато ми го предадоха, научих името на Вашия ученик.

С настоящето Ви моля публично да изкажете моите сърдечни благодарности на този достоен младеж.

Бих искала също да изкажа благодарност на Вас и Вашия колектив, че възпитавате по този начин Вашите ученици.

Сърдечни поздрави

Аделина Руска“

Благодарността на дамата не приключва до тук. Освен, че пише до школото, тя изпраща на децата 100 лева, за да поощри постъпката им. 

Луиза ТРАНЧЕВА