Младежи от Варна, участници в "Обучително ателие по предприемачество“, ще помагат на свои връстници в избора им на професия. Те ще се включат в разпространението на информационни материали и инструменти за ранно кариерно ориентиране в социалните мрежи. Целта е повече младежи да се запитат дали вече са избрали своята професия и дали тя ще бъде търсена на пазара на труда в следващите десет години.

Информационната кампания за професиите на бъдещето е част от Младежка инициатива "Аз избирам своето бъдеще“, която се осъществява от Сдружение "Моят град“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция "Младежки дейности и спорт“.

Кампанията ще покаже и вдъхновяващи добри примери на младежи, поели по пътя на новите професии, възникнали в резултат на информационните технологии.



Доброволци на сдружението ще започнат разпространение на Наръчник "Лесни стъпки в избора ми на професия“, който ще достигне до над 300 младежи показвайки им стъпка по стъпка как да изберат своята професия, какво е да бъдеш предприемач и да упражняваш свободна професия, работейки от вкъщи като фрийлансър.