Младежи от Кюстендил отбелязаха Деня на европейското сътрудничество. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Съвместния секретариат – Кюстендил. 21 септември е Деня на европейското сътрудничество и всяка година повече от 100 програми на Interreg организират местни събития около тази дата. Освен това 2022 година е Европейска година на младежта, а честванията са с обща тема - "Младите за сътрудничество“.

По този повод Interreg – ИПП Програмата за трансгранично България - Северна Македония  организира  "Ден на отворени врати"  в офиса на Съвместния секретариат  в Кюстендил. Всички желаещи имаха възможност да се запознаят с дейностите на Програмата, успешните проекти в тяхната среда, основните принципи на трансграничното сътрудничество и европейските ценности.

Първи гости на Деня на отворените врати бяха ученици от 11-ти и 12-ти клас от Езиковата гимназия "Доктор Петър Берон" в Кюстендил. Младите хора се запознаха с работата на Програмата, разгледаха фотографии от Фото конкурс, проведен в предишно издание на Деня на европейското сътрудничество и участваха в интерактивната игра-викторина, като победителите получиха награди.

Венцеслав ИЛЧЕВ