Състезание от типа "Treasure hunt" организира Градски ученически парламент – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Състезанието за търсене на съкровище по търновските забележителности премина при голям интерес и с много забавления за всички участници.

Отборите трябваше да отговарят на различни загадки свързани с известни исторически места във Велико Търново и да си направят селфи пред всяко място. Старта беше даден пред Паметника "Асеневци“, а финалната спирка беше Царевец. Маршрутите включваха места като паметника "Майка България“, Къщата с маймунката, Архелогическия музей, Музея на илюзиите, Паметника на Стефан Стамболов, улица "Гурко“ и други. Най-бързо справилият се отбор реши всички загадки за час и пет минути.

"С това състезание искаме да покажем какви красиви места има във Велико Търново. Целта беше да запознаем младежите с историята на града и да популяризираме туристическите обекти“, споделиха организаторите.

В края на месец юни Градски ученически парламент подготвя концерт с помощта на Община Велико Търново за своя 22 рожден ден. Той ще се проведе на 30 юни от 19ч. в Летния театър.