Едуард Гочев, който е само на 20-години, влиза зад решетките за 4 години, след като се изправи пред пловдивския Окръжен съд, предаде репортер на Агенция "Фокус"

20-годишният Гочев призна вината си и поиска по-лека присъда, но Съдията го осъди на 4 години лишаване от свобода и 5 години лишаване от правото да управлява автомобил.

Младежът от Харманли е шофирал с превишена скорост на АМ "Тракия" на 22 юли 2021г.  и е причинил три средни телесни повреди на Иванка Димитрова, пътничка в друг автомобил със семейството си. По невнимание се е блъснал в два автомобила, като в единия е била пострадалата жена, която е получила травма на мозъка, контузия на белия дроб и счупена ключица. 

Преди този инцидент Гочев се е занимавал с нелегално превозване на мигранти. В района Ихтиман, дежурен екип се е опитал да го спре се проверка след като е шофирал бус, но Гочев се отклонил от магистралата. Разтоварил е голяма част от мигрантите, а по късно останалата част край Пазарджик, след което се е опитал да избяга от друг дежурен екип, но в бързината си се блъска в двете коли и е заловен. 

Магистрите му редуцираха присъдата с 1/3 след като призна вина, а той каза, че съжалява много за случилото се. Пострадалата Иванка също присъства на делото и сподели "Аз също имам деца и не съм злобна, момчето си призна. Нека има справедливо наказание, но аз ще нося медицинските последствия до края на живота си."

"Законът предвижда от 3 до 12 години лишаване от свобода, а вие получавате 6. 4 години, след като признахте вината си. Това е под средното и нормално ниво за такива обвинения.", добави съдия Минчев.