Младеж отнесе глоба заради побой над селски кмет, предаде репортер на "Фокус“. Районният съд в Кюстендил излезе с присъда срещу 21-годишен младеж, който на 2 май миналата година нанесе побой на кмета на кюстендилското село Пиперков чифлик.

Младежът беше признат за виновен в това, че е нанесъл лека телесна повреда на кмета. На основание чл. 78а от НК, съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание  "глоба“ в размер на 1 500 лева.

Нанесената лека телесна повреда се изразява във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, съпроводено с болка и страдание, като телесната повреда е причинена по хулигански подбуди - нападнал е пострадалия, след като му направил забележка за непристойно поведение на обществено място - блъскане на шатра и хвърляне на пейки.

Младежът трябва да плати и разноските по делото, а самата присъда може да се обжалва в срок до 15 дни. Кметът на кюстендилското село сподели, че предстои да ожалва постановлението на районните съдии.

Венцеслав ИЛЧЕВ