Млада жена спешно има нужда от помощ. За това сигнализираха читатели на "Фокус":

"Здравейте! Обръщам се към Вас с апел за помощ! Пиша Ви, за да помогнем на наша колежка, първи курс в специалността "Лингвистика с информационни технологии".

Казва се Анита Живкова Чобанова. Диагностицирана е с остра чернодробна недостатъчност (Синдром на Уилсън). Спешно се нуждае от чернодробна трансплантация в Турция, но сумата е непосилна за семейството ѝ.

Тъй като навсякъде в града е задействано поставянето на кутии за дарения, бих искала да Ви помоля за съдействие за поставянето на такива и в нашия  университет (Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"), тъй като тя е негова възпитаничка. 

Притиснати сме от време и всяка минута е важна! Благодаря Ви предварително за отделеното време и за помощта!", пише до медията ни пловдивчанка. А друга добавя в социалната мрежа Фейсбук:

"180 000 лева са необходими по първоначална информация! Анита спешно се нужда от трансплантация на черен дроб! Тя е на 19 години, работи, грижи се за по-малкото си братче! Анита заслужава да живее, нека да и дарим живот! Всеки лев е важен! Събрана сума до момента 10 000 лв."

Данни за сметката и основанието:

IBAN: BG20TBIB931010A07NVY01

Получател: Анита Живкова Чобанова

Основание: Дарение за лечение