Студент по журналистика от Русе вдъхновява с патриотични графити. 22-годишният Тони Енчев краси сгради на различни места в града с исторически личности и техни емблематични цитати.

Младежът финансира съвсем сам проекта си. Ето какво написа той във Facebook:

Свестните у нас считат за луди..


На днешния празник - обявяването на независимостта на България, Ви представям втората част от проекта “От НАС зависи", в който главна роля има личността на Христо Ботев.

Цитатът, който е използван не е случаен, той е от стихотворението “Борба" и носи своята тежест и препратки към наши дни. Днес, потънали в политически кризи, войни и все по-силно разделение между хората, искам с този проект да провокирам обикновения човек да се замисли кои хора се идеализират и какво всъщност стои зад тях. А то е лицемерие, алчност и завист. Вярвайте и търсете добрия пример. Вдъхновявайте се, вместо да рушите и се борете за промяната, която искате да видите в света!

Този проект е изцяло финансиран с мои лични средства и зад него стои само желанието на един млад човек, да се опита с нещо да промени средата ни и да покаже, че надежда има и че всичко си зависи от нас!