Кандидатът за кмет на Пловдив Тодор Чонов потърси благословия от Пловдивския митрополит Николай за участието си в предстоящите местни избори. Негово Високопреосвещенство му пожела успех и го насърчи бързо да прави добро, защото злото не спи.

Дядо Николай сподели, че и като полицай, и като заместник-кмет Чонов е откликвал при всяка молба за съдействие. Според него е важно в светската власт да има вярващи хора, които да работят според Божия закон. Кандидат-кметът увери, че всички акценти в предизборната му програма са насочени към благото на общността – добро възпитание на децата, повече спорт на открито, състрадание и отзивчивост към хората в нужда. Той посочи, че максимално бързо ще работи за просперитета на Пловдив.

Заедно с Чонов бяха кандидатът за кмет на район "Северен“ Нели Симеонова-Николова и кандидатите за общински съветници от листата на ПП "Свобода“ Румен Исов, Коста Хаджиев, Валентин Петров, Весела Петкова, Снежана Александрова, Кирил Драганов, Симеон Калдъшев, които също бяха благословени.

Като дар от митрополита всички получиха библия и икона на Спасителя.