Мисис България Интернешънъл Манита Вартан представи на пловдивска сцена Концерт-спектакъла "Пловдив и магията на заедността", информира репортер на Агенция "Фокус".

Събитието се проведе в концертната зала на Общински детски комплекс Пловдив съвместно с директора Озден Мурадова, която подкрепи и осъществи проекта, като за пореден път показа високия си професионализъм.

Гости на събитието бяха кметът на район централен г-н Георги Стаменов, зам. кмета Фиданка Кацарева и старши инспектор Стефка Симеонова. На една сцена се представиха талантливи деца от различни етноси - над 50 деца - арменци, българи, роми, турци, евреи и украинци, ученици от Арменското училище, ОДК Пловдив, детска градина "Щастливо детство" , вокално студио "Синтез", с ръководител Желязка Белчилова, формация "Куклици" и други.

Събитието е част от каузата на миската за обединение на етносите и подпомагане на таланти от етническите малцинства. От коронацията и насам, Вартан не спира да изненадва града с инициативи и креативност. За пореден път тя впечатли с елегантен тоалет показващ любовта и към България , акцент на който бяха автентични тежки пафти, дело на старовремски майстор.

Гостите се насладиха на двучасов спектакъл от цветове, песни, танци, носии и обичаи. Началото бе дадено с песента "Една българска роза" в изпълнение на Елизабет Армен - 6 годишното чудо на Пловдив, което донесе на града 20 приза през последната година. Последваха стихотворения, танци и песни на народите.

Апотеоз на събитието бе изпълнението на Александра Русева и Илиан Димитров от Формация Куклици, която ни подари магията на родопската песен. Спонсор на събитието фирма "Аги 1"се погрижи младите таланти да се почерпят с арменски и ориенталски специалитети. За приноса си към града и децата Мисис България бе приветствана с благодарствено писмо и подарък.

Самата тя благодари на всички присъстващи, като включи в речта си цитат от Йордан Йовков за любовта между хората, засвидетелствайки своята обич и признателност към публиката, а изненадите тепърва предстоят, сподели тя след края на концерта.