Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откри 28-то издание на международната изложба "Природа. Лов. Риболов" и специализираното изложение "Цветна пролет", които се провеждат в Международен панаир Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

"Изложението "Природа. Лов. Риболов" се утвърди като важен и атрактивен форум и дава възможност на специалистите да дискутират важни теми. С 5% са се увеличили туристите, посетили България по линия на организирания ловен туризъм и са реализирани приходи в размер на 8,5 милиона лева. Във всички ловни стопанства са формирани стабилни популации дивеч. България остава лидер по отношение на трофейните качества на дивеча" - каза в приветствието си министър Вътев.

На церемонията присъстваха президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), областният управител Илия Зюмбилев, председателят на Общински съвет - Пловдив Атанас Узунов и други официални лица. 

Двете изложения са насочени към устойчиво развитие и опазване на околната среда. Специално внимание се отделя на децата чрез серия образователни събития, отбеляза главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. 

По време на тазгодишното издание на "Природа, Лов, Риболов" ще бъдат отбелязани 140 години организирано ловно движение в България, чието начало е поставено във Велико Търново. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!