Министърът на културата Кръстю Кръстев е на работно посещение в Бургас, където се срещна с кмета Димитър Николов и представители на културните институти. Те обсъдиха възможности за културно сътрудничество.

Акцент в програмата бе посещението на Драматичен театър "Адриана Будевска". Визитата бе в знак на почит към паметта на дългогодишния директор Борислав Чакринов, който ни напусна в началото на февруари, но остави ярка следа на българската културна сцена. Към момента длъжността временно заема добре познатият на театралната публика режисьор Богдан Петканин.

"Бургас е едно от местата в България, където театърът се случва. Борислав Чакринов бе сред най-нравствените хора, които познавам. Винаги излъчваше благост и решителност. Един свободен човек в една свободна професия, каквато е театърът. За него бургаската "Мелпомена" бе пространство, модел, специална среда. Всичко останало се размиваше. Той никога не се е кичил с успехи и награди. Радвам се, че една от най-стабилните културни институции в Бургас ще продължи с нова енергия. Пожелавам успех!", заяви Кръстю Кръстев.

Министърът бе придружен от зам.-кмета Диана Саватева, която отговаря за ресор  "Култура и вероизповедание". Тя сподели, че театърът и Общината винаги са били приятелски институции с много общи събития.

 "За г-н Чакринов ми е трудно да говоря. Много изстрадахме и изплакахме. Имах щастието да го познавам не от малко време и имах късмета да бъда подкрепен от него. Образованието ми по режисура бе продължено в Бургас, благодарение на него. Той създаде остров на културно-театрални и човешки отношения. Приемам всичко като голяма отговорност.", каза режисьорът Богдан Петканин.

Визитата продължи с посещение на Кукления театър и Операта.