"Движат се нещата за Концертна зала. Тръгваме към процедура сега. Надявам се, че в следващата година или в края на тази да имаме извършена процедура и искрено се надявам да започне този прословут ремонт.", заяви министърът на културата  Кръстю Кръстев днес в Пловдив, където се провежда 11-ата международна среща на Категория 2 центровете на ЮНЕСКО, които работят за опазването на живото наследство на човечеството, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че министърът прекрати обществената поръчка за основен ремонт и реконструкция на Концертна зала - Пловдив. Мотивът беше, че  представените оферти са неподходящи, тъй като се изисква наличие на опит от участниците, които трябва да са изпълнили за последните 5 години минимум една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обявената процедура

"Обявява се обществена поръчка и нещата се движат, като нещата са абсолютно напълно съгласувани между Държавна опера Пловдив и Министерство на културата и важните организации.", допълни още министърът на културата Кръстьо Кръстев.