Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обсъди проблемите на спорта на общинско ниво в Своге в рамките на местната инициатива "Спортът за здравето на нашите деца“, съобщават от пресцентъра на министерството.

Посещението на Лечева започна от Професионална гимназия "Велизар Пеев“, където министърът проведе разговор с училищното ръководство и ученици. С тях Весела Лечева обсъди възможностите за спорт като извънкласното занимание и състоянието на спортната база. Тя наблюдава демонстрации по футбол и фитнес, а ученици с успехи от престижни състезания по таекуондо проведоха тренировка.

"Поздравявам ви за вашите успехи. Пожелавам ви да сбъднете мечтите си и да се качите на олимпийския връх", обърна се Лечева към състезателите.

Срещите на министър Лечева продължиха в СОУ "Иван Вазов“, където се запозна с условията за спорт. Тя обяви, че ремонтът на игрището за баскетбол и футбол ще се осъществи в най-кратки срокове, а бюджетът за него вече е одобрен от Министерството на младежта и спорта.

"За успеха на държавата в спорта не е важен броят на медалите от големи първенства, а броят на спортуващите млади хора и възможностите, които общините и държавата може да им предоставят. В краткия ми мандат като служебен министър искам да обърна внимание на това, че спортът трябва да е сред приоритетните теми, да имаме реални измерители, по които да се оценява физическата пригодност, защото това е важна част от здравето на нацията“, коментира Весела Лечева.

Заместник-кметът на Своге Нина Копринджийска благодари на министър Лечева за оказаната подкрепа от ММС.