Разширяването на автомагистрала "Тракия" от София до АМ "Марица" е изключително неотложно, заяви в Пловдив регионалният министър арх. Иван Шишков, предаде репортер на "Фокус".

Ремонтът на "Тракия" се прави сега, за да не се създават затруднения за трафика през лялото. "Имаме сериозен проблем на 21-22-ия километър в посока София - Пловдив. Там има пропадане на греда от мостовото съоръжение. Няколко месеца ще продължи ремонтът" - обясни министърът. 

МРРБ е получило като наследство проекти с хоризонт 2021-2022 година, а оставя на следващия редовен кабинет подробни устройствени планове за 100 километра магистрали.

"Това е перспектива за развитие. Напът сме да компенсираме част от тези проблеми, надяваме се да се засили темпът на строителство на магистрали. Разширяването на АМ "Тракия" от София до АМ "Марица" е изключително неотложно" - посочи арх. Шишков.

Министърът смята, че е важно навреме да се проектират и стартират проектите.

На въпрос кога ще се обявят резултатите от проверките със специалната техника отговори: 

"Северната скоростна тангента започна с хърватски георадар. Бях изненадан, че има и български уреди. Фирма "Автомагистрали" сключи договор и извърши проверка в събота срещу неделя между Чирпан и Стара Загора. До края на месеца ще имаме резултати от проверката. Надявам се следващият редовен кабинет да продължи да използва техниката. Важно е да знаем какво задание да направим,  да дадем конкретни и точни задания на проектантите."