Министър Крум Зарков днес бе на посещение в Стара Загора, съобщиха за Агенция "Фокус" от министерството. Визитата му бе във връзка с 2-то Общо събрание на "Съюз на синдикални организации в Министерство на правосъдието“.

 "За добро или за лошо, ние сме в една лодка. Може да я обърнем заедно, а може и да гребем заедно. И може да разчитате на нас, че сме хванали греблата“, с тези думи министърът на правосъдието Крум Зарков се обърна към делегатите на събранието. То се състоя днес в Стара Загора и в него участваха представители на Синдикат "Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители, които преди две години учредиха този Съюз. Днес общият брой на членове на двете синдикални организации от специализираните дирекции към министерството, които са в Съюза, е приблизително 1100 членове от цялата страна.

От името на Управителния съвет Петко Чалъков, който председателства организацията, изказа задоволство от ползотворната съвместна работа между политическото и професионалните ръководства за реализираните проекти, както и за добрия тон и взаимно разбирателство.

От своя страна ресорният заместник-министър Мария Павлова заяви, че диалогът със синдикалните организации в системата на министерството е интензивен и с общи усилия се постига напредък по важните теми от дневния ред на двете дирекции.

Гости на общото събрание на Съюза на синдикални организации в Министерство на правосъдието бяха още главните директори на двете главни дирекции – "Изпълнение на наказанията“ и "Охрана“ Ивайло Йорданов и Георги Жеков, както и президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец“ инж. Венцислав Станков.

По-рано през деня министър Зарков и заместник-министър Павлова посетиха затвора в Стара Загора, където провериха на място условията на труд на надзорно-охранителния състав и условията, при които търпят присъди лишените от свобода и задържаните лица. В корпуса на затвора, трите общежития и в ареста към момента са настанени общо 633 лица.

Рени АТАНАСОВА