Сигурен съм, че в следващите месеци ще се докаже, че реформата е много ефективна, включително за самите надзиратели. Това каза пред журналисти в Бургас служебният министър на правосъдието Крум Зарков, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Много съм щастлив, че реформата се осъществи - вече всички работят на 12 часа. А ние сме подходили индивидуално - място по място, така че смените да бъдат възможно най-добри, от гледна точка ефективността на работата на служителите. Обхождаме, заедно с ръководството, на съответните места. Тази реформа, отлагана с години, вече е факт. Благодаря на всички, които подходиха с разбиране спорямо нея. Сигурен съм, че в следващите години ще се докаже, че тя е много ефективна, включително за самите надзиратели. Според мен ще има и важно финансово измерение, което ще спомогне надзорно-охранителния състав. Хората са най-важното нещо. Сградите ги строим, но ако няма мотивирани и доволни от професията си хора, няма как да се получи", посочи министър Зарков. 

Министърът посети града, за да открие първия в България "half way house" - нова социално-интеграционна концепция за подготовка на лишените от свобода за адаптиране и включване в обществото след тяхното освобождаване.