Вътрешният министър Калин Стоянов се запозна с действията по издирването на Ивана от Дупница, съобщиха от пресцентъра на МВР. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посети днес Областна дирекция на МВР – Кюстендил. На място той се запозна с действията на щаба, ръководен от директора на областната дирекция старши комисар Светослав Григоров, извършени до момента по издирване на непълнолетната Ивана.

Семейството на момичето потърси помощ от служителите на реда за откриването ѝ, а в работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – полицаи, жандармеристи, пожарникари, както и служители на Горското стопанство, планински спасители. В първите дни активно участваха и доброволци.

Усиленото издирване обхвана огромна по площ територия, обстойно бе изследвана всяка информация за евентуалното местонахождение на 17-годишното момиче, което е в неизвестност от 22 февруари.

Министър Стоянов бе информиран за продължаващите чрез различни оперативни способи издирвателни действия, които се осъществяват под координацията на щаба в  Районно управление - Дупница.